Aspergesoep

 

Ingredriënten

  • 200 g asperges
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 el Boursin cuisine light
  • ¼ ui, gesnipperd
  • 0.5 teentje knoflook, fijngehakt
  • 0.5 el olijfolie
  • gekookt ei
  • Verse peterselie
  • Peper
  • Zout
  1. Schil de asperges en snij ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
  2. Gaar de asperges in de groentenbouillon (20 minuten). Bak in een pan de ui en knoflook aan in de olijfolie.
  3. Houd een paar stukjes asperges apart.
  4. Voeg de ui en knoflook toe aan de soep.
  5. Haal de pan van het vuur en haal de staafmixer door te soep totdat de soep glad is.
  6. Zet de pan nog even op het voer en roer de cuisine light door de soep.
  7. Garneer de soep met het in stukjes gesneden ei, de aspergestukjes en verse peterselie.
Tip: serveer er wat blokjes ham door.