Gazpacho

 

GAZPACHO (4 Personen)

INGREDIËNTEN

• 2 groene paprika’s (vanaf fase 2A rode paprika)
• 1 rode chilipeper
• 1 komkommer
• 1 knoflookteen
• 300 gram tomaten
• 1 el tomatenpuree
• 5 el olijfolie
• Zout/peper
• 1 el citroensap
• 1 takje munt

Maak de paprika schoon en de peper, snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder zaadjes en zaadlijsten en steelaanzetjes. Schil de komkommer snijd doormidden en verwijder de pitjes.
Pel de knoflook.
Snijd de tomaten, twee halve paprika’s en een derde van de komkommer, ½ chilipeper en de knoflook grof in blokjes.
Puree alles met de tomatenpuree en 4 eetlepels olijfolie.
Verdun dit alles naar smaak met een beetje koud water en voeg zout, peper en citroensap toe.
Snijd voor de vulling de rest van de paprika, chilipeper en komkommer in mooie kleine blokjes.
Pureer de soep nog een keer voor het serveren.
Voeg de blokjes groenten toe, de muntblaadjes en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie