Kropslasoepje

Kropslasoepje 4 personen.

untitled-design

1 kropsla – 150 gram Hollandse garnalen – Kleine venkelknol – 7 dl groentebouillon –  Citroensap – 4 eetlepels Philadelphia light –  1 eetlepel olijfolie

  • Hak buitenste venkelbladen grof, de kern in kleine blokjes snijden.
  • Meng de venkelblokjes met de Hollandse garnalen en breng op smaak met peper en zout
  • Olie in pan heet laten worden, de venkel hierin smoren, groentebouillon toevoegen en 10 minuten laten pruttelen.
  • Kropsla wassen en fijnsnijden, voeg aan soep toe laat slinken zorg dat deze frisgroen blijft.
  • Pureren met staafmixer, breng op smaak met cayennepeper zout en citroensap. Philadelphia light erdoor roeren en even doorwarmen.
  • Het venkelgarnalen mengsel verdelen over de borden.

In plaats van garnalen kun je ook ham, of kipreepjes toevoegen.