Mousse de Forel

Mousse de forel op een lepel

mousse_gerookte_forel_groot_e6ab2f2e47f48f288de56924945dc33f

 

Ingrediënten: Voor 6 personen; 

1 sinaasappel
100 gram gerookte forel
125 ml griekse yoghurt
½ eetlepel geraspte mierikswortel
6 toefjes verse dille

 

  • Boen de sinaasappel schoon en trek met een canneleermesje 12 mooie slierten van de sinaasappel (kan gewoon met een scherp mesje).
  • Rasp 1 eetlepel schil dun af.
  • Snijd de forel in stukken en pureer deze met 2 tot 3 eetlepels Griekse yoghurt in de keukenmachine
  • Klop de rest van de Griekse yoghurt lobbig.
  • Voeg aan het forelmengsel mierikswortel en sinaasappelrasp toe voeg peper en zout naar smaak toe. Spatel de yoghurt erdoor heen
  • Doe de mousse in een spuitzak laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
  • Laat de slierten sinaasappel in wat water 5 minuten zacht koken en daarna op keukenpapier uit laten lekken.
  • Spuit op de amuselepel een toef forelmousse en garneer met sinaasappelschil en dille

Ook lekker in een amuseglaasje