PARMAGIANI (Groentengerecht)

PARMAGINANI untitled-design-3

Ingedriënten (6 personen)

  • 1 aubergines
  • 1 courgette
  • 5 grote trostomaten
  • 2 paprika’s groen (vanaf fase 2 mag ook geel of rood)
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • 1dl tomatensap
  • geraspte 20+ 30+ kaas(vanaf fase 2)
  • cherrytomaatjes
  1. Zet oven op 190C en rooster de paprika voor ca. 15 minuten. Leg ze voor 20 minuten in een  plastic zak en verwijder dan de schil en zaadlijsten. Leg het vruchtvlees in een kom tot       doorgifte. Pof de cherry tomaatjes met wat sesamolie in een ovenschaaltje.
  2. Pel de knoflook en wrijf de teentjes fijn. Meng de knoflook met 1 dl olijfolie.
  3. Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de partjes tomaat uit,      bestrooi met wat peper en zout en snipper wat basilicum over de partjes.
    Kook de zaadlijsten op met wat tomatensap tot ze gaar zijn en wrijf door een bolzeef. Kook de tomatensaus in tot sausdikte en breng op smaak.
  4. Snij de aubergines in de lengte ( overdwars mag ook ) in gelijkmatige dikke plakken. Bestrijk de plakken met knoflookolie en gril de plakken aan weerszijden. Leg de plakken op een ovenschaal en bestrooi ze licht met wat peper en zout (de aubergine niet helemaal garen).
  5. Snij de courgette in gelijkmatige plakken, bestrijk met wat knoflookolie en gril ze aan      weerszijden. Leg op een schaaltje en bestrooi licht met wat peper en zout.
  6. Bedek de plakken aubergine met de tomaat en courgettes en verdeel de geroosterde paprika.
  7. Rasp wat boerenkaas (fase 2) over het gerecht en plaats in een oven van ongeveer 150 graden voor 15 minuten.
  8. Plaats de Parmagiani op warme borden en lepel de warme tomatensaus om het gerecht.
  9. Bestrooi  rijkelijk met geplukte basilicum en leg de gepofte tomaatjes langsom.

Tip: serveer met snelle hollandaise saus met basilicum

  • 3 eidooiers
  • 1 dl witte wijn
  • 1/2 eetlepel azijn
  • 100 gram zachte roomboter
  • peper en zout
  1. 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  2. Klop eidooiers met wijn en azijn au bain marie luchtig en standig
  3. Roer geleidelijk de boter erdoor
  4. Breng op smaak en meng de basilicum door de saus