Sperziebonen tapas gerecht

Judia verde con jamón de Seranno

Tapas of bijgerecht

untitled-design-2

  • Sperziebonen met paprika in ham
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 8 plakken serranoham
  • 2 tenen knoflook
  • 1eetlepel zoetstof (stevia)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout
  1. Vul een ruime pan met heet water voeg zout toe en breng aan de kook. Was de bonen en snij de uiteinde eraf. Kook de sperziebonen ongeveer in 4 minuten beetgaar
  2. Halveer de paprika’s in de lengte verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in mooie lange dunne repen.
  3. Verwarm de olijfolie in een ruime pan, en bak de paprikarepen ongeveer 1 minuut voeg de fijn gehakte knoflook toe en bak nog circa 1 minuut
  4. Voeg de bonen en zoetstof toe, verwarm het geheel en voeg naar smaak nog zout toe. Laat op een bord uitwasemen.
  5. Rol 5 bonen met 2 kleuren paprika in en plak serranoham , snij de uiteinden recht af halveer het rolletje en ze de rolletjes op een bord.