Spinaziesoep

SPINAZIESOEP

  • INGREDIËNTEN voor 4 personen
  • 500 gram verse spinazie
  • 2 sjalotjes
  • 1 ½ knoflookteentjes
  • 1 ½  el olie
  • 800 ml groentebouillon
  • 4 eetlepels roomkaas light
  • 2 eieren
  • 100 gram ham in blokjes naar wens

Spoel de spinazie, laat uitlekken, en blancheer de spinazie 1-2 minuten in kokend water.

Afgieten in een zeef, en spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Snipper de sjalotjes zeer fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit olijfolie in pan. Fruit hierin de sjalotten en knoflook ongeveer 3 minuten.

Voeg de bouillon de roomkaas toe en breng alles aan de kook. Hak de spinazie fijn en doen deze bij de soep. Voeg zout peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Verdeel de soep over de borden, en garneer elke bord met wat reepjes en omelet en bestrooi met de hamblokjes

Eet smakelijk