skip to Main Content
Champignonsaus

Champignonsaus

Ingrediënten:

(4 Personen)
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 400 gram champignons in kwarten
  • 4 el roomkaas light
  • 2 el room
  • 150 ml kruidenbouillon
  • 1 teentje knoflook geperst of fijn gesneden
  • 2 el bieslook fijn gesneden (verkrijgbaar in diepvries handige verpakking kruiden in doosjes)
  • 2 el peterselie fijn gehakt
  • 1 tl mosterd

Bereiding:

De gesnipperde sjalot aanbakken in de olijfolie. De knoflook persen of fijn snipperen en even meebakken.
De champignons toevoegen. Bak ongeveer 3 minuten mee. Klop in de bouillon en de room, de roomkaas los. Voeg toe. Laat inkoken tot op sausdikte. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.
Voeg net voor het opdienen de peterselie en bieslook toe.

Back To Top