Kruidenrubs (Dry rub) Ingrediënten: 1 eetlepel grof zeezout 1 eetlepel vers gemalen peper 5 eetlepels gemalen komijn (djinten) 3 eetlepels paprikapoeder 1 eetlepel kurkuma(koenjit) 1 eetlepel kaneel 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel paprikapoeder (gewoon of gerookt) Doe alle kruiden in een potje (of vijzel ze eventueel door elkaar) Bereiding: Meng alle kruiden in een potje (vijzel ze eventueel), De rub is voor diverse gerechten te gebruiken. Bijvoorbeeld: Maak een marinade van een eetlepel kruiden en twee eetlepels olie een marinade. Marineer hier het varkensvlees, of kip enz. Voeg eventueel een geraspte teen knoflook aan toe, en geraspte citroenschil. Voeg gedroogde tijm en oregano of Provençaalse kruiden er aan toe. Om gehakt eventueel op smaak te brengen. Meng de mix met yoghurt, knoflook en citroensap om een dipsaus te maken.