skip to Main Content
Kruidenrubs (Dry Rub)

Kruidenrubs (Dry rub)

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 1 eetlepel vers gemalen peper
  • 5 eetlepels gemalen komijn (djinten)
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel kurkuma(koenjit)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder (gewoon of gerookt) Doe alle kruiden in een potje (of vijzel ze eventueel door elkaar)

Bereiding:

Meng alle kruiden in een potje (vijzel ze eventueel), De rub is voor diverse gerechten te gebruiken.

Bijvoorbeeld:

  • Maak een marinade van een eetlepel kruiden en twee eetlepels olie een marinade. Marineer hier het varkensvlees, of kip enz.
  • Voeg eventueel een geraspte teen knoflook aan toe, en geraspte citroenschil.
  • Voeg gedroogde tijm en oregano of Provençaalse kruiden er aan toe. Om gehakt eventueel op smaak te brengen.
  • Meng de mix met yoghurt, knoflook en citroensap om een dipsaus te maken.
Back To Top