skip to Main Content
Zoetzuur Ingelegde Groenten

Zoetzuur ingelegde groenten

Ingrediënten:

bijgerecht
200 ml azijn – natuur- of inmaak azijn
200 ml water
100 g Stevia – of andere zoetstof
3 zwarte peperkorrels
3 rode peperkorrels
1 steranijs
1 laurierblad
¼ rode peper – in ringetjes, stukje naar smaak

Bereiding:

Het water met de azijn aan de kook brengen. Voeg Stevia, 2 kleuren peperkorrels, steranijs, het laurierblad en de ringetjes rode peper toe.
Laat 1 minuut zachtjes koken. Laat afkoelen.
Snijd de groenten die je wilt inleggen in mooie stukken.
Neem een schone weckpot van ongeveer 750 ml. (Steriliseren met kokend water)
Stop alle stukken groenten bijvoorbeeld de courgette of de tomaat in de weckpot. Schenk de afgekoelde zoetzure vloeistof er op zodat alles helemaal onder staat.
Ook de steranijs, laurierblad, peperkorrels en rode peperstukjes gaan in de pot.
Sluit de pot en zet vervolgens minstens een uur in de koelkast.
Je kunt deze zoetzure groenten een paar weken gekoeld bewaren.
Als je er iets uitpakt een schone vork of lepel gebruiken.

 

Je kunt er inleggen bijvoorbeeld komkommer – Courgette -Snacktomaatjes – rode ui of natuurlijk een combinatie maken.

Back To Top