skip to Main Content
Aspergesoep

Aspergesoep

Ingrediënten:

(4 Personen)
  • 200 gram asperges
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 el kruidenkaas cuisine light
  • 1/4 ui gesnipperd
  • 0.5 teentje knoflook, fijngehakt
  • 0.5 el olijfolie
  • gekookt ei
  • Verse peterselie
  • Peper en zout

Bereiding:

Schil de asperges en snij ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
Gaar de asperges in de groentenbouillon (20 minuten). Bak in een pan de ui en knoflook aan in de olijfolie.
Houd een paar stukjes asperges apart.
Voeg de ui en knoflook toe aan de soep.
Haal de pan van het vuur en haal de staafmixer door te soep totdat de soep glad is.
Zet de pan nog even op het voer en roer de kruidenkaas cuisine light door de soep.
Garneer de soep met het in stukjes gesneden ei, de aspergestukjes en verse peterselie.
Tip: serveer er wat blokjes ham door.

Back To Top