skip to Main Content
Kippensoep

Kippensoep

Ingrediënten:
150 gram kipfilet
1 struik paksoi
2 bosuitjes
1 rode peper
750 ml water
1 blokje bouillon kip
1 el sojasaus
50 gram taugé

(2 personen)
  • 2 groene paprika’s (vanaf fase 2A rode paprika)
  • 1 rode chilipeper
  • 1 komkommer
  • 1 knoflookteen
  • 300 gram tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 el olijfolie
  • Zout/peper
  • 1 el citroensap
  • 1 takje munt

Bereiding:

Breng het water aan de kook met het kippenbouillontablet.
Snijd het wit van de paksoi in reepjes en het groen in dunne slierten.
Snijd de kipfilet in reepjes en de rode peper in fijne ringetjes.
Schep het wit van de paksoi, de kip en de peper in de bouillon, laat 10 min. zachtjes doorkoken.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schep het groen van de paksoi door de soep en strooi de bosui erover.
Breng de soep op smaak met sojasaus en garneer met de taugé.

Back To Top