skip to Main Content
Kropslasoepje

Kropslasoepje

Ingrediënten:

(4 Personen)
  • 1 kropsla
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • kleine venkelknol
  • 7 dl groentebouillon
  • citroensap
  • 4 eetlepels roomkaas light
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Hak buitenste venkelbladen grof, de kern in kleine blokjes snijden.
Meng de venkelblokjes met de Hollandse garnalen en breng op smaak met peper en zout

Olie in pan heet laten worden, de venkel hierin smoren, groentebouillon toevoegen en 10 minuten laten pruttelen.
Kropsla wassen en fijnsnijden, voeg aan soep toe laat slinken zorg dat deze frisgroen blijft.
Pureren met staafmixer, breng op smaak met cayennepeper zout en citroensap. roomkaas light erdoor roeren en even doorwarmen.

Het venkelgarnalen mengsel verdelen over de borden.

In plaats van garnalen kun je ook ham, of kipreepjes toevoegen.

Ingrediënten:

(4 Personen)
  • 2 groene paprika’s (vanaf fase 2A rode paprika)
  • 1 rode chilipeper
  • 1 komkommer
  • 1 knoflookteen
  • 300 gram tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 el olijfolie
  • Zout/peper
  • 1 el citroensap
  • 1 takje munt

Bereiding:

Maak de paprika schoon en de peper, snijd ze in de lengte doormidden.

Verwijder zaadjes en zaadlijsten en steelaanzetjes.

Schil de komkommer snijd doormidden en verwijder de pitjes. Pel de knoflook.

Snijd de tomaten, twee halve paprika’s en een derde van de komkommer, ½ chilipeper en de knoflook grof in blokjes.

Puree alles met de tomatenpuree en 4 eetlepels olijfolie.

Verdun dit alles naar smaak met een beetje koud water en voeg zout, peper en citroensap toe.

Snijd voor de vulling de rest van de paprika, chilipeper en komkommer in mooie kleine blokjes.

Pureer de soep nog een keer voor het serveren.

Voeg de blokjes groenten toe, de muntblaadjes en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie

Back To Top