skip to Main Content
Pokebowl

Pokebowl

Ingrediënten:

(1 Persoon)
zakje PowerSlimrijst
½ groene paprika (hele gebruiken in de oven)
¼ courgette of  ¼ prei
25 gram griekse yoghurt
¼ komkommer
2 tot 3 blaadjes munt
¼ teen knoflook
Peper en zout
3 bosuien
½ eetlepel sojasaus
¼ bosje bladpeterselie
¼ bosje munt
¼ bosje dille
¼ bosje koriander
50 tot 60 gram radijsjes
½ tl mosterd
½ limoen
1 eetlepel olijfolie
½ sojasaus

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 220 graden. Leg de groene paprika op een rooster in het midden van de oven. Ongeveer 30 minuten laten bakken. Dan in een zipzakje doen en laat de paprika ongeveer 20 minuten rusten. Verwijder het vel, de zaadlijsten en de steelaanzet. De helft gebruik je voor 1 persoon. Snijd de paprika in mooie reepjes
Schil de komkommer verwijder de zaadlijst en rasp de komkommer in een bakje. Blaadje munt fijn snijden, teentje knoflook fijnhakken en door de Griekse yoghurt roeren. Breng op smaak met peper en zout.
De rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak in een pan de gesneden courgette aan in een pan. Voeg 2 gesneden bosuitjes in lange stukken toe. Blus af met ½ eetlepel sojasaus. Zet de pan van het vuur en laat rusten.
Maak de radijssalade, Radijsje schoonmaken en wassen. Snijd de radijs in zo’n dun mogelijke plakjes. Maak een dressing maken van de mosterd het sap van een halve limoen en druppelsgewijs de olijfolie toevoegen. Meng de gesneden kruiden ( Peterselie, koriander, dille en munt). Snijd een bosui in fijne ringen. Roer dit door de radijs en de dressing.
Pak een kom, schep de rijst in de kom.
Leg de paprika in mooie reepjes aan 1 kant, er tegenover de gebakken groenten.
De radijssalade er tussen in. En het lege vakje wat je overhoud, de yoghurt dip.

Back To Top