skip to Main Content
Sperziebonen Tapas Gerecht

Sperziebonen Tapas gerecht

Ingrediënten:

(8 tot 12 Personen)
  • Sperziebonen met paprika in ham
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 8 plakken serranoham
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel zoetstof (stevia)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout

Bereiding:

Vul een ruime pan met heet water voeg zout toe en breng aan de kook. Was de bonen en snij de uiteinde eraf. Kook de sperziebonen ongeveer in 4 minuten beetgaar
Halveer de paprika’s in de lengte verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in mooie lange dunne repen. Vanaf fase 2 gele paprika gebruiken.
Verwarm de olijfolie in een ruime pan, en bak de paprikarepen ongeveer 1 minuut voeg de fijn gehakte knoflook toe en bak nog circa 1 minuut
Voeg de bonen en zoetstof toe, verwarm het geheel en voeg naar smaak nog zout toe. Laat op een bord uitwasemen.
Rol 5 bonen met 2 kleuren paprika in en plak serranoham , snij de uiteinden recht af halveer het rolletje en ze de rolletjes op een bord.

Je kunt dit als bijgerecht gebruiken een paar rolletjes of als tapas hapje.

Back To Top