skip to Main Content
Erwtensoep

Erwtensoep

Ingrediënten:

(4 Personen)
  • 1 schouderkarbonade
  • 1 ui
  • 2 bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 250 gram knolselderij
  • 1 groentebouillonblokje
  • laurierblad
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram brocolli
  • runder of kiprookworst (eventueel)

Bereiding:

Zet de karbonade op in een 750 ml. water, breng aan de kook.

Snipper de ui en pers de knoflook uit.
Snijd de prei, wortel, bleekselderij en knolselderij in blokjes.
Verwarm in een pan 2 eetlepels olijfolie en fruit daarin ui en knoflook aan.
Voeg daarbij de prei wortel bleekselderij en knolselderij en bak kort mee.

Voeg dit mengsel toe aan de karbonade tezamen met een kruidenbouillon tablet en laurierblad breng aan de kook.
Laat de soep minstens 30 minuten zacht pruttelen.

Verwijder de karbonade en het laurierblad uit de soep en snij het vlees in kleine blokjes.

Kook de broccoli in ongeveer een kwartiertje in een apart pannetje en giet af en pureer met een staafmixer.
Hiermee bind je de soep.
Meng het mengsel door de soep, mag niet meer koken.
Voeg het gesneden vlees toe en eventueel de rookworst in stukjes gesneden.
Breng op smaak met peper en zout.

(een portie bevat ongeveer 10 koolhydraten)

Back To Top